Livet kommer

Jag känner det verkligen så tydligt nu; hur hela jag bit för bit färgläggs, hur nyanserna sprider sig genom min kropp, från tårna till hårbotten. Den spontana, livliga, skrattande, fnissiga, löjliga, stojiga, levande jag gör sig påmind oftare och oftare. Jag har börjat sjunga igen, jag har börjat skratta genuint igen. Jag är så trött på det dimmiga, falska, trötta, ångestfyllda, disträa, tomma leendet som min anorexi klistrat på mitt ansikte. Det finns inte ord för hur saknad den lyckliga och levande tjejen har varit. Jag är fascinerad av hur mycket som har hänt inom mig på bara de senaste två veckorna, hur mycket livligare, gladare och friskare jag känner mig. Varje framsteg är guld värt och just nu går det snabbt och jag insuper glatt varje sekund av framgång, av friskhet och liv. Vännerna är till stor hjälp och även dagens besked om att jag kommer plugga till hösten gör mig ofantligt glädjefylld. Får det vara en bit friskt liv? Ja tack, gärna.

Höstmorgon

Det kan inte sägas för många gånger: jag älskar hösten. Idag är det skolstart och jag har tagit ledigt från dagvården för att smaka på det liv jag vill leva. Jag vill cykla till skolan om morgnarna, lyssna till intressanta föreläsningar och gå och käka lunch med mina bekanta från klassen. Jag vill läsa och skriva och lära mig mer om samhället, kritiskt tänkande, analys och reflektion. Det hade sporrat mig till att fortsätta kämpa. Det hade tagit fram de friska delarna av mig, väckt det som sover.

Väderväxlingar

Ostadig början och stabilt slut. Så skulle jag sammanfatta denna dagen vad gäller ätandet. Som en kan läsa i mina tidigare inlägg kom det en hel del jobbiga tankar i och med frukosten, tankar som jag övervann med hjälp av mina nära och min egen motivation. Under resterande delen av dagen har jag nämligen utmanat mig riktigt ordentligt genom att äta lunch ute, äta chokladmuffins samtidigt som jag fikade med en vän samt att jag även lyckades ta näringsdrycken på kvällen. Eftersom jag gick upp så sent idag har jag dock fortfarande kvar kvällsmålet som ska intas om någon halvtimme. Mår nämligen lite illa efter vaniljnäringsdrycken.

Uppenbarligen förstår inte mina behandlare hur viktig genusvetenskapen är för mig och vad den ger mig. Det och mina vännerna har varit min näring det senaste året, mitt glädjeämne.





Idag hade jag, utan någon speciell anledning, en stund då jag förnimmade lyckan. Ren och skär lycka. Detta skedde då jag i min egna takt och mitt i skymningens regnväder vandrade hen från bussen. Regnet svalkade mig och föll rofyllt mot marken och jag kunde skåda hur dropparna lystes upp av gatulyktornas orangea sken. Om denna stund tänker jag skriva vidare om vid senare tillfälle.

Midnatt

En fin vän frågade igår vilket som var mitt finaste barndomsminne. Ibland blir jag förvånad över hur söta saker människor kan säga och hur fina samtal kan bli, hur bra vänner man kan ha och vilket lugn de kan ta fram ur mig. Jag började helt enkelt tänka på mina barndomsminnen och föll in i ljuv nostalgi strax efter midnatt. Jag är lycklig som har vackra minnen. Jag är lycklig som har underbara vänner. Jag är lycklig som får andas och leva. Jag är lycklig men kan sakna. Jag är lycklig som oftare och oftare kan vara nu. Jag är lycklig som inte vet vad som komma skall. Jag är lycklig, nyfiken och redo för nya överraskningar.

Hon

Tunnelseende och alla detaljer; tjocka skivor, stora skivor, marmelad, för mycket yoghurt, för mycket müsli och den stoppar mig inte, hon stoppar mig inte.
Överätning eller anorexi?
Jag är utan kontroll, jag har ingen kontroll och hon har mig inte i ett järngrepp men nu straffar hon mig.
När vågar jag lita på min kropp?
När vågar jag lita på mig själv?
När släpper hon mig helt och hållet?
När fan blir jag fri?

Men jag ska inte deala idag. Jag ska visa den jäveln. Jag ska utmana henne.

Höst

Idag har varit en bra dag. Allting har känts lättare och saker och ting börjar falla på plats, i alla fall inom mig. Just nu ser jag fram emot hösten och alla skogspromenader, gulnande löv, mörka morgnar med varmt te och alla vackra färger. Jag ser till och med fram emot något så ytligt som alla fina höstkläder, skor och accessoarer som finns tillgängliga nu, eller som jag snarare vill ha men inte riktigt vill lägga pengar på.

Jag vill sjunga igen, kanske något jag ska ta upp snart?
En måste i alla fall våga försöka.

Så blev det

Alla har en gräns, även jag. Idag blev inte riktigt som jag hade tänkt mig på många olika sätt men utmanade mig med en nougatboll då jag fikade med en fin bekant. Det blir väl bättre.

Slut efter dagen

Fyra timmars sömn ger mig inte de bästa förutsättningarna för att få en lyckad dag, jag måste verkligen ta lärdom av det och gå och lägga mig i tid. Inte nog med att det var den jävla vägningsdagen idag, nej, utöver det hade jag ett samtal med min behandlare som inte gjorde mig på det bästa av humör. Hon (och alla andra behandlare) ser nämligen en rätt så lång förlängning på min behandling samt att jag inte borde plugga över huvud taget i höst. Jag som verkligen känner att jag behöver mer av det friska livet, inte bara sitta på dagvården och gräva ned mig i sjukdom, sjukdom och sjukdom. Jag vill ut i livet. Jag får energi av att plugga när det är ett ämne jag älskar och utvecklas av. Jag tror inte på några villkor att det skulle förvärra min anorexi eller göra så att tillfrisknandeprocessen stannar upp, snarare tvärtom. Visserligen förstår jag att det skulle kräva hemskt mycket energi och tid av mig men jag är i alla fall beredd på att ge det ett försök, vilket inte dem verkar vara. Jag har en hel del att fundera över helt enkelt.


Nätterna långa

Finns det något jag älskar så är det att prata, prata och prata dagarna och nätterna i ända. Att reflektera och analysera med andra människor tills luften tar slut, tills vi vridit ut och in på våra egna hjärnor och alla dess spöken.



Det är en gåva att kunna drömma och jag drömmer nu.


Baktant

Nu har jag spenderat några timmar på att sitta och klistra in olika bak, mat och dryckesrecept i ett word-dokument. Det här med att börja baka kanske rent utav blir ett nytt intresse så småningom? Jag är redan uppe i 25 sidor och först ut blir nog kardemummasconesen, det låter mumsigt. Imorgon ska jag nog ta och köpa en pärm för att samla alla recepten på ett och samma ställe, så som min mamma brukade göra.

Morgondagens helgutvärdering ska bli en intressant upplevelse som jag helst avstår från.

Godnatt

Uppförsbacke

Fan vad jobbig middagen var idag. Lagade mat två gånger och slängde de portionerna innan jag lyckades få till en middag jag kunde acceptera. Fan vad arg jag blir på att jag inte fixar helgerna. Jag har inte lyckats äta alla målen en enda helg sedan jag började i dagvården, vilket i och för sig kan bero på att jag varit på resande fot fyra av helgerna. Jag måste lära mig att gå upp i tid och att äta oftare.

Ibland vet jag inte vilka beslut jag tar på grund av anorexin eller på grund av vad JAG känner och vill. Jag vet inte om jag gick ifrån mina vänner idag på grund av att jag ville iväg och göra annat eller om det var ett undvikande av mat. Jag ska inte vilja äta ensam och långsamt. Jag ska inte vilja bry mig så satans mycket om mat över huvud taget. Jag ska kunna äta i samma takt, tillsammans med mina vänner och tycka att det är rofyllt och trevligt. Jag vet knappt vad som är att gå emot eller följa ätstörningen längre. Jag känner mig förvirrad.

Åh vilken härlig dag

Idag har jag käkat frukost och suttit ute på altanen och solat i någon halvtimme. Så härligt frisk och fri höstluften är, så skönt och avslappnande det är att bara ta det lugnt efter tre helger av äventyr och stress. I eftermiddag ska jag träffa några vänner för att lyssna på musik och jag har en känsla av att 90% av min umgängeskrets kommer befinna sig på plats, det blir kul.

Det känns som jag äter hur mycket till frukost som helst, är livrädd för att börja vänja mig vid för stora portioner så jag bara blir fetare och fetare för var dag som går. Var tog min kontroll vägen? Varför stoppar inte anorexin mig? Jag är rädd. Det känns som jag åt mycket mindre innan jag blev sjuk men det är ju bara en känsla. Känslorna går inte ihop med förnuftet, det är bara att intala sig själv det oavsett vad sjukdomen tror. Anorexin är som en trygg vagga, och jag hatar den, den är lömsk man kan drunkna i den. Det är så komplext, så ambivalent, en dragkamp mellan att stanna där, vara levande död och avskärma sig från alla känslor, från allt liv eller att våga leva, möta ens demoner, känslor och hantera dem, bearbeta dem och må bra. Jag är människa. Jag har ingen kontroll över någonting och det är bara att acceptera det och se det vackra i det, det spännande. Jag älskar hur livet är oförutsägbart; att en aldrig kan veta vilka mirakel som kan ske när en vaknar om morgnarna.

Jag älskar att livet är en överraskning. 


I natten

Jag är lyckligt lottad med många fina, nära vänner. Jag ser fler och fler färger och jaget bakom spöket träder sakta men säkert fram. Bara det att jag vågade ta marmelad på frukostmackan idag, att jag kunde äta inför en vän samt baka och äta en hel muffins är elefantkliv på väg tillbaka till livet. Jag ser så mycket mer, så mycket tydligare.



Att kunna vara här och nu, inte planera inför vad som komma skall eller vara fast i vad som redan skett. Att kunna njuta av det lilla och meningsfulla i just denna sekunden.



Att kämpa vidare.

Kontroll

Kontrollbehov är ett resultat av osäkerhet som i sin tur är ett resultat av en dålig självkänsla. Förr trodde jag bara att det var en del av min personlighet men den delen av mig har talat emot hela min längtan efter äventyr, spontanitet, spänning, upplevelser, resor och överraskningar. Redan som barn älskade jag att åka/gå vilse, att inte veta vad som väntar bakom nästa krön. Jag vill ta tillvara på den nyfikenheten och kväva kontrollbehovet mitt.

Godmorgon

Idag skiner höstsolen (för nog är det ingen sommarsol inte), vinden drar i träden och jag käkar frukost.  



Bilden jag lovade

Onsdagens kaka:


Kvällsmål

Jag har börjat med ett kvällsmål som fungerar bra för mig, en ny favorit kan en säga: Yoghurt (vanilj, hallon eller äpple/vanilj/kanel) + fibermüsli med nötter, kokos, frukt och russin + en apelsin + te. Det är verkligen hur gott som helst, yoghurten av smak äpple/vanilj/kanel smakar lite som äppelpaj med vaniljsås. Ikväll har jag haft lite julkänslor och tittat på gamla julkalendrar och druckit lussete till kvällsmålet. Mysigt.



Jag vill dansa igen, jag saknar det väldigt mycket. Det och musiken.

Godnatt

Idag känner jag mig obeskrivligt trött. Jag vill bara ha höstmys; filt, te, film, varma mackor och tända ljus. På tal om mackor och tända ljus vill jag berätta att jag trivs med frukostarna på dagvården. Det är en mysig start på morgonen och det godaste målet på hela dagen. Vi brukar sitta där med våra två mackor, skålen med yoghurt och müsli/flingor och koppen med te (oftast apelsinsmak) och småprata med tända ljus. På det sättet kommer jag nog äta frukost länge efter behandlingen om jag känner mig själv rätt.

Jag kämpar fortfarande med att få i mig två näringsdrycker om dagen. Denna ständiga dragkamp som får mig att å ena sidan tro att jag inte behöver två för att gå upp i vikt samtidigt som jag verkligen vill bli frisk och fri. Ska jag vara helt ärligt så känns det onödigt att käka flytande kalorier utan intressant smak. Då väljer jag hellre något att njuta av om det ska vara på det viset. Ätstört men sant.

Jag måste nog sova, så blir allt lättare, så blir jag lättare.


Genuin lycka

Så lycklig som jag känner mig just nu har jag nog inte känt mig på väldigt, väldigt lång tid. Hur kan man leva utan butterfly kisses? Hur kan man andas utan en själsfrände, en stjärnsyster? Jag är så obeskrivligt glad över att jag har en vän som är av samma skrot och korn som jag, en vän jag kan prata om allt med, hur länge som helst, en vän jag kan skratta och flumma med i timmar, en vän som tillsammans med mig kan strunta i vad resten av världen tycker och leva i vår egna, utifrån våra egna lagar och regler. Hon vet vem hon är och hon vet att jag älskar henne och våra butterfly kisses.

Jag känner att mitt liv äntligen börjar falla på plats igen. Bit efter bit upptäcker jag nya glädjeämnen, både i det lilla och i det stora. Glädjen i hur vackert ljuset faller på träden om hösten, glädjen i att vandra i skogen och bara andas, glädjen i att utsvulten efter en natts sömn få äta sin frukost med tända ljus. Jag är på väg nu, jag känner det och jag längtar efter det friska livet. Jag kommer komma ut starkare än jag någonsin var innan anorexin, starkare och med enorm aptit på livet och att leva det, fullt ut.

Tomrummen börjar fyllas. Det är nästan löjligt enkelt för mig att analysera mig själv, mina tankar och beteenden utefter dem. När jag är nöjd och glad känner jag inte samma behov av att fylla något tomrum just av den enkla anledningen att där inte finns något tomrum. Jag behöver inga kickar genom svält, träning, shopping eller annat. Jag får mina kickar av att bara vara med människor jag tycker om, göra saker jag tycker om och må bra där jag är.

Nörd

Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag saknar genusvetenskap. Jag älskar genusvetenskap. Jag längtar efter genusvetenskap. Jag vill plugga. Det låter ju helt sjukt.

Effektiv dag

Natten till denna dag som jag bara fyra timmar men trots detta har jag varit hur effektiv som helst! Gått massvis med tråkiga "måste" - ärenden och känner mig allmänt nöjd. Jag fick även rätt mycket tid över för en härlig fika med en kär barndomsvän samt en liten shoppingrunda med densamme. Trots att maten inte direkt har fungerat felfritt idag på grund av att mellanmålet blev näst intill två och en halv timme försenat blev det en liten utmaning i form av en havrekaka med chokladbitar i (bild kommer senare)!

Jag längtar efter hösten; den nya skolstarten, det orangea solljuset, tända ljus, höstmys och mycket mer. Att jag fyller år på hösten gör den inte direkt sämre heller.

Jag vill resa, igen, nu, till London, till Paris, till var som!


Lycklig dag

Dagen började i irritation och stress men slutade i lycka. Idag har jag faktiskt stundtals varit riktigt lycklig. Bland annat när jag hade ett nattligt, fint och lugnt samtal med pappa om allt möjligt och när jag såg att en kär gammal vän jag nästan förlorat på grund av anorexin hade ringt. Aldrig trodde jag hennes namn kunde värma så. Jag har nog inte riktigt orkat tänka på alla fina minnan vi har tillsammans, det gör för ont.

Idag gick jag på min lokala favoritbio tillsammans med en kompis som rent personlighetsmässigt påminner mig om mig själv. Vi såg en fransk underbar, originell film som fick mig att skratta genuint många gånger och som också gav mig insikten i hur otroligt många klyschor som förekommer i filmer överlag. Nu menar jag inte bara de pinsamt stereotypa, självklara klyschorna utan de knappt märkbara som lurar i varje litet vrå av en film. De som gör karaktärer, händelseförlopp, kategoriseringar roller och identiteter mer eller mindre förutsägbara och som man först uppmärksammar då man blir förvånad av till exempel mångfalden hos en filmkaraktär. Mångfald var det gott om hos de olika individerna i denna film. Den var helt enkelt absolut sevärd.

Det blir inte många timmars sömn denna natten heller men just nu tycker jag inte det spelar någon som helst roll.


Vad som är vackert

Vackert är:

  • Folkmusik

 

  • Sång i stämmor

 

  • Ljumma, fuktiga augustikvällar på den skånska landsbygden, de öppna vidderna

Förresten vill jag verkligen börja fotografera igen, börja baka och börja på någon lugnande fysisk aktivitet som till exempel yoga eller meditation.

"Dröm mänska" - så hade mamma sagt


Aj

Ibland gör det ont. Vad är det som kramar krampaktigt om mitt hjärta? Var kom denna kyla som rinner ner över mig likt lavan från en vulkan? Ibland gör det ont när en upptäcker att andra lever, när en inser att livet inte står stilla och går på tomgång för andra människor som ens eget liv har gjort under tiden en varit sjuk. Andra människor tar tag i sina liv, gör verklighet av sina drömmar, älskar andra och framför allt sig själva. Det finns personer som inte rutar in sitt liv efter mat, vikt och träning. Det finns ett liv att leva. Hos mig har det varit stiltje. Inom mig har det varit storm. River du muren av yta och fasad hittar du en självbild ingen önskar ha. Det är i stunder som denna jag inser vad det är jag kämpar för. Samtidigt som jag brottas med känslorna inser jag att det inte tjänar någonting till att bli bitter och svartsjuk. Jag kämpar mitt livs största kamp för att bli fri från anorexin, jag slåss för att kunna leva mina drömmar och för att kunna drömma, längta, fantisera och älska över huvud taget. Jag måste bara orka. Jag vill inte ha denna raströshet, denna meningslöshet, denna ångest, denna tristess, denna gråa jävla dimma. Ikväll ska kvällsmålet vara större än jag, eller rättare sagt anorexin, tidigare hade planerat bara för att slå den på käften och bevisa för mig själv (MIG själv denna gången) att jag också ska leva. Någonstans finns ett liv för mig med. 

Jag älskar henne men är så ledsen för att hon aldrig fanns där för mig. Jag vet ännu inte om jag ska skylla på mig själv eller om det över huvud taget är befogat att lägga någon skuld på henne. Hon brukade vara den finaste av vänner.

Anorexin kom smygande så lång, lång tid innan jag själv insåg det. En bekant varnade mig, men inte trodde jag, det var omöjligt. Inte visste jag att en kunde falla så lätt. Allt var inte perfekt förr, livet är inte perfekt utan anorexi, en är inte konstant lycklig då heller, men nog fan är det jävligt mycket bättre.

Jag är rädd. Jag måste våga.

Glass

Glömde förresten berätta att jag, under min vistelse i Italien, lyckades äta TVÅ glassar. Det var över ett år sedan jag år glass för, året som känns som en evighet. En kan med andra ord säga att man ätit sin första, äkta Italienska glass någonsin. Mörk choklad och nöt, mums!




Jag har bestämt mig för att börja baka, i veckan ska jag nog prova på och baka bröd för första gången i mitt liv. Nästa steg är att baka en kaka, får se när jag vågar mig på det.

 


Lugn och ro

Godkväll i regnrusket. Jag måste säga att jag faktiskt ser fram emot hösten, den nya starten, regnet och att ha en anledning till att svepa in sig i en filt och mysa med en kopp te. Vidare måste tilläggas att jag är en tefantast av första klass! Kräsen är det sista jag är. Snarare är det så att jag skäms så smått för att jag är mer eller mindre stammis i den lokala tebutiken.

Tidigare idag satt jag och letade runt på spotify och fastnade för Benny Anderssons melodier som jag anser är underskattade av många personer i min ålder. Jag har en känsla av att "Klinga mina klockor" kommer spelar mycket i huset mitt i några dagar framöver. Nu ska jag dricka upp mitt te, sätta mig och prata med pappa en stund för att sedan gå och lägga mig. Upp klockan sex är det som gäller imorgon och faktum är att jag ser fram emot att komma in i rutinerna igen efter helgen som gått. Under eftermiddagen ska jag fika med en vän jag inte träffar särskilt ofta men som jag alltid finner väldigt lätt att prata med. Är det något jag uppskattar hos andra personer är det förmåga att sätta sig in i andras situationer, förmågan att analysera och reflektera samt egenskapen att vara en god människokännare. Efter fikan funderar jag på att gå och köpa pärlor för att sitta och knåpa ihop egna smycken. Något jag finner vara en utmärkt kvällsaktivitet regniga vardagar.

Så mycket tre dagar kan ge

Jag har precis upplevt en av de bästa helgerna på väldigt lång tid. Jag känner mig näst intill mållös inför att beskriva Italienresan. Allt jag kan få fram är att det var en helt fantastisk upplevelse och att jag verkligen inser hur underbara vänner jag har och hur mycket jag värdesätter dem. Har en vänner en känner att en kan prata om allt med samtidigt som en kan gapskratta tillsammans med dem och vara så avslappnad inför så en kan gå på toa med öppen dörr, byta om inför varandra och sova i samma säng är en lyckligt lottad. Jag är lyckligt lottad. Vidare ytterligare en viktig påminnelse:

Note to self: Jag borde älska mig själv mer än vad jag gör.


Italien idag

Om några minuter kommer min vän och hennes pappa och hämtar upp mig för att skjutsa oss ner till stationen för att bege oss iväg till Italien! Jag är så otroligt glad men samtidigt lite nervös (resefeber?)! Så nu sitter jag här; klädd i svart och lyssnandes på klassisk musik i det regniga augustivädret. Det mesta känns rätt lugnt och mysigt just nu, jag trivs idag.

För övrigt känner jag för att skriva och berätta hur otroligt fin pappa jag har. Han är den mest omtänksamma och söta person jag känner till.

Efter Italien ska jag nog ta och ta upp fiolspelandet igen, det känns spännande.

Längtan

Ännu en trött dag då en går upp vid sextiden om mornarna. Jag har dock varit effektivt och köpt, packat och fixat det sista inför Italienresan med min kära resekamrat som också är en av mina absolut närmaste vänner. Imorgon bär det av och jag är hur förväntansfull som helst! Det känns så smått overkligt att jag om ett dygn kommer befinna mig i ett land jag aldrig har besökt förr och där det till och med kommer vara sommarvarmt (med tanke på att hösten i Sverige är tidig i år) men framför allt att jag kommer träffa ytterligare en av mina närmsta vänner som bor och jobbar i Italien för tillfället. Jag har saknat henne så otroligt mycket sedan hon flyttade dit i april.

På tal om hösten så börjar jag faktiskt längta efter den riktiga hösten; hur det orangea ljuset förändras, hur vindarna blir aningen ljummare och torrare, hur stämningen och färgerna sakta förändras. Jag kan längta efter den nya starten, en ny termin. Bara en så löjlig sak som att köpa ny kalender, nytt anteckningsblock, pennskrin och pennor till skolstarten. Det är något barnsligt mysigt över det. Ojojoj, innan jag blir alldeles för nostalgisk här så får jag väl ta och berätta att jag tror mig ha börjat bli mer och mer intresserad av matlagning och införandet/skapandet av nya rätter och matkombinationer. Jag längtar tills jag inte längre är rädd för vissa typer av mat då jag kan njuta och slappna av i matsituationer och vid matlagning. Jag längtar efter att kunna njuta igen, utan ångest och ätstörningstankar.

Några mål jag längtar efter:

Matsäck med plättar, risifrutti och mackor mitt under en vandringstur i skogen
Hushållswafers med chokladsmak och saft efter en simtur
Varm choklad efter en dag ute i snön
Lussekatter efter att ha tittat på ett mysigt luciatåg
Tidig frukost med rostade mackor en kylig vintermorgon

Tänk så mycket liv, så många fina minnen och associationer som kan finnas i sådana småsaker. Tänk så mycket livsglädje anorexin dödar. 

Det är nog en bit dit men det blir till att ta ett steg i taget, en sak i taget. Jag är på väg tillbaka till livet, livsglädjen, skrattet, sången och musiken, orken och självkänslan. Så nöjd och rofylld jag ska vara, så vacker jag ska se att jag är.


Utmaningen

Idag har mitt mående minst sagt gått upp och ned. För det första fick jag knappt fyra timmars sömn inatt vilket jag vet inte är en bra förutsättning för att en ska vara psykiskt och fysiskt stabil. Hur som helst så blev det en trött dag samtidigt som jag har haft ont i magen och mått allmänt illa. Trots detta bestämde jag mig för att utmana mig själv idag och äta en sötsak. Något jag inte gjort frivilligt (dvs utanför dagåvården) sedan i julas då jag på grund av sociala omständigheter i stort sett inte hade mycket till val (om jag inte ville hamna i en vad jag då ansåg var en pinsam och obekväm situation vill säga). Detta var alltså ett oerhört stort steg för mig och trots att jag hade många jobbiga tankar efteråt är jag ändå stolt över mig själv. Blåbärsmuffinsen åt jag över en fika med min äldsta barndomsvän som jag tycker hemskt mycket om. Vi har verkligen följt varandra genom hela uppväxten och jag hoppas verkligen att vi alltid kommer ha bra kontakt.

Just nu längtar jag faktiskt efter att börja plugga igen. Jag är väldigt tacksam och glad över att jag trivs så bra och brinner för det ämne jag studerar. Att min utbildning sedan innebär att jag är omringad av många intressanta och härliga människor är självklart ett stort plus i kanten.

Idag blev jag påmind om hur mycket jag uppskattar klassisk musik och hur fantastiskt härligt det är att bara ligga ned i mörkret, blunda och lyssna till tonerna och intervallen. Jag har bestämt mig för att göra detta i minst 10 minuter varje dag som en form av mindfulnessövning. Förhoppningsvis kan det göra så att jag lättare kan vara här och nu.

Imorgon ska jag träffa en av mina närmsta vänner samt försöka hinna hemom syster min. Jag känner att jag verkligen behöver prata med henne innan resan som jag ska göra till helgen (Italien!).

En början

Här startar jag alltså med ett första inlägg. För tillfället är det primära och viktigaste i mitt liv mat. Jag kämpar mig nämligen igenom ett tillfrisknande då jag sedan ungefär ett år tillbaka har ätstörningen Anorexi. Att bli fri från kontrollen och det jag tror är tryggheten är något av det svåraste jag varit med om, men samtidigt förhoppningsvis något av det mest givande jag gått igenom. Vissa dagar tar spöket över, andra dagar inte, men de friska dagarna är fler nu, tack och lov. Av denna anledning kommer min blogg inom den närmsta tiden kretsa mycket kring detta, min kamp och min väg tillbaka till livet.

Sommaren som enligt mig på senaste tiden mer har liknat en höst börjar så smått lida mot sitt slut och även om den för min del varit annorlunda och kanske inte den bästa av somrar är jag glad över att jag tagit tag i mitt mående och mitt liv. En orkar inte vara levande död och bara vänta på att dimman ska lätta, att livet ska börja. För det är nämligen så jag ser på Anorexi. Ett grått jävla helvete. Den tar över ens livsglädje och bryter ner ens personlighet; glimten i ögat, skrattet, sången, allt det som är du.

Just nu går jag i behandling och tar det vecka för vecka, dag för dag. Samtidigt märker jag hur livet mer och mer börjar komma tillbaka till mig. Jag kan le och skratta genuint när jag träffar vänner, nära och kära. Allt det som varit tråkigt och känts meningslöst börjar så smått bli roligare. Träden knoppas, livet får färg.

Nu ska jag sova för att kämpa mig igenom morgondagens fem mål + näringsdrycken. Det är vägning imorgon och den ser jag inte direkt fram emot.

Jag har valt att vara anonym i min blogg för att känna större frihet till att våga skriva det som kretsar runt i mina tankar. Har du frågor eller funderingar är det bara att kommentera, hoppas du vill lära känna mig bättre genom att följa mina tankegångar.

RSS 2.0